Mendoj se nuk mund te percaktosh nje moshe per perdorimin e internetit.
Mendoj se nuk mund te percaktosh nje moshe per perdorimin e internetit.
Mendimi im personal esht se femijet duhen kontolluar dhe keshilluar nga prinderit.Cdo familje ka rregulla dhe duhen zbatuar nga femijet.Mosha e duhur per tu futur vet ne internet mendoj se 14-15 vjec.
Mosha për internet nuk besoj që është e caktuar . . . por për webat në internet janë të caktuara .
Por normalisht që një fëmijë i rrethuar nga epshet normalisht që ka dëshirë të hyj në një web XXX . , sepse prindërit e tyre iu mundësojnë këtë gjë . . . dhe prindërit e tyre nuk mbajnë ligjëratë të dobishme për fëmiun e tij , nuk vendos rregulla të cilat janë të dobishme edhe për fëmiun edhe për prindin.Shqetsim tjetër për fëmiet mendoj edhe për më në moshë (18-. . .) është edhe MSN . . . humbje kohe , gjë e pajustifikueshme.
Të paktë janë ata fëmijë që vizitojnë web-at dobiprurës.
Me Rrespekt : ILMGAP
Varet. Me habit memorja e djalit tim. Vetem 4 vjec dhe kur e hap kompjuterin dhe e con te Favorite ku une kam faqet qe shikoj, dhe ka fiksuar ato qe une futem dhe i hap po t'ja kerkosh. S'di te lexoj akoma, por fikson shume shpejt.
Ka shume gjera edukative per femijet ne internet. Lojera edukative per te mesuar shkronjat, te lexosh, koncepte matematikore etj. Por normal dhe duhet patur kujdes, se mund te futen ne faqe te papershtatshme per moshen e tyre.
Feelings change - memories don't.
Ne duhet të jemi të parët që duhet të kemi KUJDES! . . . paramendo fëmi të shikoj njërin nga prindërit tek hyn në MSN . . . edhe fëmi hyn aty . . . poashtu ndodh shum shpesh që prindi (babai) të shikoj web-e të cilat mendoj unë janë të papërshtatshme për të gjitha moshat , poashtu edhe fëmia do mësohet .
P.S : U ndërlidha në rastin tënd Dea_07 :
kur e hap kompjuterin dhe e con te Favorite ku une kam faqet qe shikoj, dhe ka fiksuar ato qe une futem dhe i hap po t'ja kerkosh
Me Rrespekt : ILMGAP
Mendoje qe ne computer nuk ka asgje edukative qe mund te mesoje femija.
Libri ngel mjeti me edukativ dhe me efektiv.
Me perpara kur duhej te shkruaje per nje liber,ne fillim u shkonte ne biblotek dhe u lexonte libri.
Kurse tani mjafton te klikosh diku dhe e ke te permbledhur ne nje faqe .
Jeto sot se neser nuk i dihet
Mosha per internet??
Paksa kontradiktore kjo pyetje!
Femijet mund ta perdorin internetin qe ne nje moshe fare te vogel dhe nuk ka asgje te keqe n.q.s interneti perdoret per informacion(te kufizuar) apo lojra te ndryshme
E KEQJA qendron se sa te afte jane prinderit per te kontrolluar kohen e femijeve te tyre ne internet – dhe sa kontrollues jane prinderit ndaj perdorimit te internetit nga femijet e tyre.
Ne momentet qe jetojme une do te jepja disa keshilla per femijet ,prinderit dhe internetin.
1. Ne asnje menyre kompjuter dhe internet ne dhomen personale te femijes tuaj
2. Ne asnje menyre femija i vetem ne shtepi me kompjuter dhe internet(ka menyra per te kycur kompjuterin dhe bllokuar shume gjera )
3. Kompjuteri me internet do te ishte mire ne dhomen e ndejtjes (aty ku keni dhe shume gjera te tjera te perbashketa)
4. Prinderit duhet te ecin me kohen dhe te jene ne rrjedhe te shume ngjarjeve qe kane lidhje me kompjuterin dhe internetin
Mbetshi me shendet
Ndryshuar për herë të fundit nga brezi97 : 04-05-2009 më 17:47
Krijoni Kontakt